Спортният комплекс ще бъде управляван от специална корпорация

Малко повече от три месеца след като Майкъл Фелпс завърши блестящата си кариера под знака на петте кръга в Лондон, крайните седалки на олимпийския плувен басейн бяха демонитирани, предава АП. Паркът беше предаден днес от Организационния комитет за Игрите на 30-ата олимпиада на корпорацията, която бе създадена, за да отговаря за дългосрочното управление на спортния център.

 

Компанията ще превърне олимпийското село в жилищен комплекс, ще премахне временните съоръжения и ще демонтира част от олимпийските обекти. Цялата тази процедура ще струва около 472 млн. долара.

 

Все още не е ясно кой ще бъде наемател на олимпийския стадион. Футболният отбор на Уест Хям поиска да играе домакинските си мачове на съоръжението, но това може да стане най-рано през 2015 г., тъй като капацитет трябва да бъде намален от 80 на 60 хиляди седящи места. Стадионът в Лондон трябва да приеме и Световното първенство по лека атлетика през 2017 г.

 

Басейните в компекса са направени, така че дълбочината им да може да се регулира, което означава, че те ще бъдат подходящи за спортисти с различно равнище на подготовка. Олимпийският колодрум ще бъде запазен и той ще бъде на разположение за жителите на района и местните клубове по колоездене.