Старши треньорът на "Ботев /Пд/" избухна срещу съдийството на мача с "Лудогорец"

Старши треньорът на "Ботев /Пд/" Ферарио Спасов изрази възмущението си от съдийството по време на дербито с "Лудогорец". Пловдивчани загубиха с 0:1, а мачът бе белязан от скандални решения на съдийската бригада начело с Таско Тасков, която не отсъди дузпа за "Ботев" при 0:0 и отмени гол на пловдивчани при 0:1.

"Такова чудо не е било. Минал съм през доста отбори. 14 кръга вече. Ако бъде всичко обективно, ние щяхме да имаме още 6-7 точки. А сега ги нямаме заради несправедливи съдийски отсъждания в наш ущърб. Ако това е нормално, не знам какво повече да кажа. Жалко, защото ние търсим да играем футбол, но срещаме непреодолима преграда, която се нарича футболно съдийство“, заяви разочарованият Спасов.

В основата на недоволството му бе играта с ръка на Франк Гела в наказателното поле на "Лудогорец" и отменен гол на Иван Цветков заради засада, при който повторенията показаха, че голмайсторът на Ботев е бил в чиста позиция.

"Не знам защо се прави това нещо. Отдавна съм във футбола, но така целенасочено да се действа срещу някой отбор, не съм виждал дори в селските групи. Но да си задават въпроси и да си отговарят в Съдийската комисия. Това не може да продължава, феновете основателно не издържаха. Те се държаха по европейски, но бе провокирано напрежение в тях“, допълни старши треньорът на "Ботев /Пд/".