Това твърди Тома Биков, член на Националния съвет на формацията

"Движение България на гражданите" няма да приеме поканата на министър Мирослав Найденов да участва в комисия, която под негово ръководство ще симулира разследване на престъпните действия по отношение на дюните в Несебър”. Това заяви Тома Биков, член на Националния съвет, цитиран от БГНЕС.

 
„Найденов няма как да разследва обективно корупционна сделка, от която самият той е част. Той трябва да бъде отстранен от длъжност, за да не пречи на разследването”, категоричен бе Биков.
 
Той поиска прокуратурата и МВР да проверят къде се намират „3,5 млн. лева, които лицето Димитър Петров е спечелило за един ден от сделката с дюните в Несебър, защото тези пари могат да се окажат подкупът, който е отишъл по високите нива на властта, за да бъде осъществена тази далавера”.
 
Биков припомни на министър-председателя Бойко Борисов, че е дошъл на власт, за да спре „порочните практики на БСП и ДПС, а не за да ги овладее и развие”.
 
„Време е премиерът да започне да се държи като мъж и да поеме отговорност за действията и бездействията на управлението си и да спре да търси виновни за собствените му провали, включително назад във времето до Хан Аспарух”, коментира още Биков.