Това заяви в интервю за ИТАР-ТАСС Петър Дулев

„След посещението на много гадове, участието в разяснителни кампании, организирането на различни форуми по този проблем, имам впечатлението, че референдумът ще бъде положителен. Убеден съм, че българските граждани ще проявят здрав смисъл и ще гласуват за развитието на ядрената енергетика”. Това заяви кметът на град Белене Петър Дулев в интервю за ИТАР-ТАСС, цитирано от агенция БГНЕС.

 

Според Дулев осъществяването на проекта за АЕЦ „Белене” ще върне инвестициите в северните региони на страната ни и така ще създаде работни места и ще позволи младите хора да се реализират в родината.

 

Кметът на Белене разказва и за подготовката за предстоящия референдум за бъдещето на ядрената енергетика в България.

 

„Съгласно нормативните изисквания създадохме секции за гласуване, съставихме избирателни списъци. В този момент се провежда обучение на членовете на секционните избирателни комисии. В подготовката на референдума е включена и градската администрация, която предоставя цялата необходима информация на гражданите. Атмосферата в града е приповдигната, очакваме висока избирателна активност и висок процент на гласувалите с „Да”, казва Дулев в интервюто.

 

Резултатът, при който гражданите ще се откажат от строителството на нови ядрени мощности, ще донесе икономически и социален колапс, категоричен е кметът.