Президентът обяснил промяната със съображения от технологично естество

Държавният глава ще връчи мандат за съставяне на кабинет на ДПС не утре, както беше обявено, а във вторник, съобщиха от президентската администрация. Така срещата с лидера на движението се отлага за 5 март. Защо се нарушава президентският график обясни в Русе самият Лютви Местан:

„Ние няма да получим мандата утре. След изявлението президентът Росен Плевнелиев ни информира, че има съображения от чисто технологично естество, поради които ще връчи мандата на ДПС във вторник, 5 март”, обяви наследникът на Ахмед Доган.  

„След като ние върнем мандата, президентът ще се окаже най-овластеният човек в българската държава. Не можем да не проявим разбиране, изборите да не са на 28 април и на 5 май, това са религиозни празници. Но, няма как същевременно да се съгласим с този корифей на политическата мисъл госпожа Искра Фидосова, която съзря в 28 април – ден на ДПС. Другата възможна дата беше 19, но 19 май наистина е празник на ДПС. Не искаме такова предимство, защото имаме други ресурси да печелим изборите”, каза лидерът на Движението за права и свободи.