Нормално е Плевнелиев да критикува ГЕРБ, щом е убеден, че са допуснали грешки

„Никога не съм се стремял към властта с оглед правене на кариера и облагодетелстване. Изкушения е имало, но не съм се подавал.” Това заяви президентът Желю Желев, първи гост в предаването „Дикoff”, което можете да гледате всяка събота в ефира на Нова ТВ.

„Знам, че всяко нещо с престъпен характер, рано или късно, излиза наяве. Нямам влечение към такива неща, въпреки че режимът (комунистическият, бел.ред.) предлагаше много апетитни предложения”, добави бившият държавен глава.  

Желев е убеден, че има и други хора с честно отношение към политиката, която определя като обществена работа.

Има много причини хората да излязат на „Орлов мост”,” две десетилетия след промяната, отбеляза Желю Желев в разговор с журналиста Сашо Диков, като изброи някои от тях:

България не излезе от кризата, свързана с прехода”, смята президентът и посочи още ненаправените реформи и псевдореформи – например обезкостяването на предприятията, които подлежаха на приватизиране.

По думите на Желю Желев няма нищо неморално в това президентът Росен Плевнелиев да критикува ГЕРБ, „щом е убеден, че ръководителите на партията са допуснали грешки”.

Бойко Борисов постъпи почтено и достойно” с подадената оставка, смята някогашният лидер на СДС. „Ако се беше хванал за властта, можеше да пламне страната…”

Целия разговор с Желю Желев гледайте във видеото.