От ФБР обявиха, че няма арестуван

Източници от управата на Бостън твърдят, че има заподозрян за бомбените атаки на маратона. Съмнителен мъж бил забелязан на запис от охранителна камера. Няколко часа по-рано информации на Асошиейтед прес и Си Ен Ен, че е задържан заподозрян за атентата, бяха опровергани от ФБР.

 

Председателят на градския съвет в Бостън твърди, че на някои от записите се вижда как неидентифициран мъж оставя торба на мястото на експлозиите. Информацията на общинаря идвала от полицията. Дали има заподозрян и извършен ли е арест остава неясно. 

 

Публикациите в американските медии за арест бяха детайлни. Те цитират свои източници в службите за сигурност, че е бил задържан заподозрян. След това ФБР отложи пресконференцията си. Това предизвика десетки новинарски екипи и дори местната полиция да се отправи към сградата на съда в Бостън в очакване на подробности. 

 

Впоследствие ФБР обяви, че няма арест. От Бюрото припомниха, че в последните два дни е имало няколко случая на публикуване на неверни новини, базирани на неточна информация от вътрешни източници. 

 

Следователите все още не се ангажират с позиция за извършителя на нападението, което отне живота на трима души и остави над 170 с различни наранявания. Засега се знае само, че двете бомби са били поставени в 6-литрови тенджери под налягане, пълни с метални парчета, сачми и пирони. Засега никой не е поел отговорност за нападението.