Снимка: БГНЕС
Цената на яйцата обаче остава без промяна
С наближаването на Великден все повече хора се питат колко ще им струва празничната трапеза.
Оказва се, че при месото килограм живо агне ще ни излезе между 13 и 14 лева.
Захарта и брашното, които ще ни трябват за празничния козунак, поевтиняха. Брашното пада с 1% до лев и 11 стотинки в големите вериги.
С толкова поевтинява и олиото, което тази седмица е средно 2,97 за литър.
Захарта пък е по-евтина с почти 2 на сто, което прави малко над 2 лева за килограм.
Яйцата остават без промяна. Ако пазаруваме в големите хипермаркети, за размер М, бройката ще ни излезе 26 стотинки, а в по-малките магазинчета – 23.