Майката обмисля дали да съди общината в дунавския град

Две годишно дете е нахапано и издрано от улична котка, докато играе на детска площадка в Русе. 

 

Като по чудо животното не е извадило едното око на малкия Стефан. Майката обмисля дали да съди общината в дунавския град.

 

Славка завела 2 годишния Стефан да играе на детската площадка. „Една котка минаваше по детската площадка. Тя се обърна и се нахвърли отгоре му”, разказа майката.  

 

По думи на свидетели животното било оранжева персийска котка. Малкото дете не я е дразнило, а само се надвесило над нея, за да и се радва. 

 

Целия беше в кръв, носихме го до спешното отделение. Там реагираха много добре. Биха му ваксини против бяс, понеже е улична котка. В някакъв ужас изпаднах, то не само аз и хората, които бяха тука и видяха и те са ужасени”, добави още майката. 

 

След инцидента животното избягало и досега не се знае дали агресията му е породена от бяс или е било травмирано от предишни стопани

 

Майката на Стефан заедно с други съседи от 3 блока са направили подписка, с която настояват детската площадка да придобие съвременен вид. Засега децата играят в абсолютна мизерия сред кърлежи, комари и изпражнения на улични животни. Дори и люлките са изключително стари и опасни. 

 

Репортер: Олга Василева