Оголен кабел стърчал в близост до оградата

10- годишно дете почина в училищен двор в гоце делчевското село Копривлен.

 

Четвъртокласникът Ангел Капсъзов играел на топка с приятели, когато се опрял до металната ограда на двора. В този момент по нея течал ток от прекъснат кабел. 

 

Вчера малко след 18 часа Ангел играел със съучениците си в този двор. При един от ударите, топката излетяла през оградата. Злата Чорбаджийска наблюдава играта на децата от пейката в близост до училището. „Топката се прехвърли, падна между оградата и мрежата и видях децата как вдигаха мрежата, и едно се мушкаше отдолу. Повече не гледах”, коментира Злата Чорбаджийска.  

 

Предполага се, че топката е успяла да прекъсне един от електрическите кабели в близост до училищния двор, а оголените жици да се опрат до ограда, до която играели Ангел и съучениците му.  

 

От полицията уточняват, че непосредствено до спортната площадка в училищния двор има дървен стълб, през който преминават електрически проводници, като единият от тях е бил прекъснат по средата. Дали, обаче този прекъснат кабел е довел до смъртта на детето, все още е в процес на изясняване. 

 

Местните разказват, че в Копривлен проблемът със стърчащите кабели на енергото не е отскоро. От ЧЕЗ уточниха, че това са телефонни жици. Не отрекоха обаче фактът, че  преди седмица дете е скъсало електрически кабел с метална пръчка, но за повредата не били информирани.  

 

Днес училището остана затворено. „Очакваме екип от психолози, които ще дойдат и ще работят с децата. Учителите са горе, чакаме психолози”, каза Лазарина Янева, директор на училището.  

 

От ЧЕЗ обявиха, че ще подкрепят финансово семейството на починалото дете. 

 

 

Подробности по темата ще научите от видеото.

 

Репортер: Снежана Любенова