Тя ще заеме поста на Теменужка Петкова

Министърът на финансите Петър Чобанов освободи по взаимно съгласие Теменужка Петкова от заеманата длъжност изпълнителен директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Нейното място заема досегашния зам.-директор Гинка Драганинска, съобщиха от ведомството.

 

Гинка Драганинска има висше икономическо образование, специалност "Финанси и кредит", както и редица специализации в областта на организацията и технологията на финансовите ревизии, имуществената отговорност, развитие на човешките ресурси и други. Тя е дългогодишен ревизор в системата на държавния финансов контрол. В периода 1980 - 1991 г. е работила в Териториална дирекция ДФК – София-област, на длъжност финансов ревизор в промишлеността, а от 1992 до 2000 г. е заемала длъжността началник на отдел в Главно управление на ДФК. През периода 2000–2001 г. е била главен експерт в Националната здравноосигурителна каса, дирекция "Административно-стопанска дейност".

 

От декември 2001 г. е назначена за директор на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и заема тази длъжност до преобразуването на агенцията в Агенция за държавна финансова инспекция през април 2006 г. От 25 април 2006 г. до 1 август 2010 г. е била  директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, а след това до настоящия момент е била заместник-директор на агенцията.