Протестиращите избраха свои представители, които да следят ремонтните работи по прохода

Пътят на прохода „Петрохан” ще бъде напълно рехабилитиран и завършен до септември месец, тази година, както е по проект. Това заяви пред протестиращите, председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”  Лазар Лазаров.


Припомняме, че протестиращи няколко недели блокираха прохода, за да изразят недоволството си от лошото състояние на пътя.


Забавянето на строително-ремонтните работи на прохода „Петрохан”, започнали преди две години се получило заради финансови проблеми на фирмата изпълнител. Тя вече има нов собственик и машините вече са започнали работа.


„Прохода „Петрохан” ще бъде реномиран изцяло, на 100 процента. Ще има нова настилка, няколко пласта асфалт, ще бъде подновена маркировката, вертикалната сигнализация съгласно новите изисквания за пътна безопасност, с нова отводнителна система. Всичко това ще бъде изпълнено в рамките на договора, който изтича септември месец”, обясни инж. Лазар Лазаров – председател на УС на АПИ.


Хората обявиха, че спират протестите до крайния срок за завършване на пътя, но и ако до тогава нищо не е направено те се заканиха.


Протестиращите избраха двама свои представители, които да следят как се извършват строително-ремонтните работи по прохода.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Биляна Борисова