Това обяви в ефира на Нова телевизия енергийният министър Драгомир Стойнев

Възможни са още рокади в ръководствата на държавните енергийни дружества. Това обяви в ефира на Нова телевизия енергийният министър Драгомир Стойнев. 

 

Начело на Българския енергиен холдингслед оставката на шефа му Михаил Андонов, вероятно ще застане Боян Боев, който досега беше в ръководството на ТЕЦ „Марица изток” 2. 

 

Енергийният министър даде заявка и да работи за преразглеждане на договорите, по които купуваме скъпата енергия от зелени централи, както и тази от американските ТЕЦ-ове – „Марица” 1 и 3.

 

„Тези договори са в ущърб на българското общество. Аз започнах разговори с производителите на скъпа енергия. Те разбират, че всички сме в една лодка - или заедно потъваме, или заедно изплуваме”, заяви Драгомир Стойнев. 

 

По темата с увеличението на минималната работна заплата с 30 лева - от 310 на 340, Драгомир Стойнев заяви, че от октомври е възможно и няма да се отрази на безработицата. Той обаче подчерта, че за взимане на такова решение е необходимо съгласието на всички в Съвета за тристранно сътрудничество.

 

Цялото интервю гледайте във видеото!