Косата запазило семейството на бивша приятелка на музиканта

Аукционна къща "Бонамс" продаде на търг в Лондон кичур коса на фронтмена на "Ролинг стоунс" Мик Джагър за сумата от 4000 британски лири. Предварителната оценка на косата, която в продължение на 50 години е съхранявана от семейството на бившата приятелка на музиканта - Криси Шримптън, бе 500-2000 британски лири.


Вестник "Таймс" съобщи, че тя е работила в "Ковънт гардън". Двамата с Джагър са се срещали през 60-те години на миналия век, когато музикантът още бил студент в Лондонската школа по икономика, но вече е бил известен. По онова време Джагър е живял в една квартира заедно с Кийт Ричардс от "Ролинг стоунс".


Връзката на Шримптън и Джагър е продължила три години, през които той се е превърнал в един от най-известните хора в света.


Мик Джагър се е подстригал, когато са гостували на бабата на Криси Шримптън. Далновидната възрастна жена запазила кичур от нея.


Интересът на купувачите на търга е бил привлечен и от други неща, свързани с живота на Мик Джагър. Сред тях е бил музикален автомат с формата на три седящи в клетка механични птици, който музикантът е подарил на Криси. Той бил продаден за почти 6900 лири.


По информация на Агенция ИТАР-ТАСС всички средства от продажбата ще бъдат използвани за благотворителност.