Продължава операцията за спасяване на двама от затрупаните

Много близки и роднини на работници от мина Ораново се събраха пред входа на предприятието, за да получат повече информация за случилото се. Четирима миньори бяха затрупани при срутване в една от галериите на рудника, двама от които загинаха.

 

Голяма част от хората получиха уверение, че близките им са добре и бяха помолени да се отдръпнат от входа на предприятието. В момента продължават да излизат миньори от нощната смяната, а роднините им ги посрещат с усмивка.

 

Надяваме се да излязат живи и здрави”, каза пред камерата на Нова ТВ Валентина Илиева, чийто брат Николай работи в мината и все още е вътре. Някои от роднините са успели вече да се чуят с близките си. Споделиха, че са прекарали деня с надежда, че те са добре.

 

Единствената официална информация до момента бе дадена от шефа на противопожарната службата в Благоевград гл. инспектор Георги Пармаков, който потвърди първоначалните данни за четирима затрупани, двама от които са загинали. Имената на жертвите не бяха оповестени. Ясно е обаче, че затрупаните са Николай Михайлов, Иван Лазаров, Асен Стойнев и Христо Младенов.

 

Продължава спасителната акция за изваждането на останалите под земята двама миньори. Техен колега се натрови с газ метан по време на операцията и бе откаран в благоевградската болница.

 

Повече подробности ще научите от видеото.