Културата не спи, а интересните събития не спират... дори и по морето

Културата не спи, а интересните събития не спират! Поредното доказателство за това е „Алея на книгата", която за четвърта поредна година ще даде възможност на жителите и гостите на Варна да се докоснат до най-новите, най-търсените и най-успешните заглавия на книжния пазар.


Предложението звучи толкова примамливо, че идеята за непредвиден отпуск и почивка близо до книгите звучи съвсем на място.


Тазгодишната „Алея на книгата” има претенциите на бъде най-голямата досега – между 2 и 12 август тя ще даде поле на 12 шатри, в които над 35 от водещите български издателства ще оживят ларгото между хотел „Черно море“ и Фестивален и конгресен център. 


Организаторите обещават, че разнообразието от заглавия и жанрове ще е по-голямо от всякога, а в литературния кът на Алеята, свои книги ще представят част от най-популярните съвременни български автори, сред които Васил Георгиев, Десислава Шейтанова, Иво Топалов, Калин Терзийски, Любомир Николов, Мария Донева, Милен Русков, Михаил Вешим, Михаил Михайлов, Стела Даскалова, Христо Христов и др. Срещите с авторите ще се провеждат всяка вечер между четвъртък и неделя от 18.00 ч. 


За разнообразието на книжните щандове са се погрижили 36 издателства, което от своя страна със сигурност означава, че всеки попаднал случайно или умишлено на „Алея на книгата” ще бъде въвлечен в пътешествия, срещи с различни култури, с реални и фантастични герои и сюжети и още, и още... Знаете, за книгите и потопилите се в тях няма граници.
 

Блус, боса нова и самба в изпълнение на акустичното трио JaZzon’ ще очаква пък всички, които заедно с първия морски бриз се спуснат към официалното откриване на събитието на 2 август от 18 ч.


По време на откриването, ще бъдат обявени резултатите от Националния конкурс „Разказ на младежка тема”, в който са участвали над 280 разказа от цялата страна. 

 

Текст: Миалена Халваджийска