Инцидентът затвори временно пътя за Гърция

Четирима души са загинали в тежката катастрофа в Кресненското дефиле, която затвори пътя към Гърция по-рано днес.

 

Произшествието е станало около 18.00 часа, след като два автомобила са си организирали рали състезание. Пътят през дефилето по пътя Е-79 остана затворен за три часа и половина заради инцидента.

 

Аз си карах нормално с 50. Те се изпреварваха с един познат. С колеги коментираме, че в Гърция може да карат с 50 км/ч, но тук карат със 120”, каза Румен Христов, шофьор на камиона, с който автомобила се сблъскал челно.

 

На място загиват четирима от пътниците, сред тях и момче на 15 години. Други  деца са настанени в болницата в Благоевград в шоково състояние и с опасност за живота.

 

Преди месец и половина отново имаше един камион в същото положение. Тук се движат с много висока скорост, няма никакъв контрол на пътя”, коментира Развигор Димитров, шофьор на ТИР.

 

След инцидента в болницата в Благоевград са приети останалите трима души от семейството -  момче на 13 години, сестра му на 16, и майка им на 33 години. И тримата са с тежки фрактури.

 

Заради катстрофата движението към Сандански е било пренасочено по обходен маршрут през Симитли, местността "Предела", Банско, Гоце Делчев и "Папаз Чаир", но вече е възстановено, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура"