"Лудогорец" е без контузени преди двубоя от ШЛ срещу Базел

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев изрази надежда тимът му да остави ярка следа с представянето си в Европа. На официалната пресконференция преди двубоя Стоев заяви, че няма проблеми с контузени играчи. Той допълни, че тимът му е готов за предизвикателството, което предстои.

"Аз мисля, че отбора има сили, за да се представи на едно добро ниво. Не говоря за за отстраняване и т.н. На този етап реално не можем да оценим какви са ни възможностите срещу такива силни играчи. Този мач обаче е прекрасна възможност да трупаме чудесен опит."

Неговият колега начело на Базел Мурат Якин призна, че отборът му действително е в ролята на фаворит, но факта, че Лудогорец е отстранил Партизан не е за подценяване.

"Имах възможността да гледам на живо Лудогорец и да добия впечатления. Впоследствие гледах и видео с техни мачове. Те са един добре подготвен отбор, който е готов за борба. Мачовете са два, а ние ще се радваме на успех и да продължим напред."

И докато Якин подмина журналистите на аерогарата с мотива, че предстои официалната пресконференция вратарят на гостите Ян Зомер обърна внимание на чакащите репортери.

"Няма напрежение. Искаме да влезем в групите на Шампионската лига, това е целта ни. Знаем, че тези срещи не са лесни, преди две години имахме подобни мачове с Клуж в Румъния. Лудогорец, също като нас обаче, иска да влезе в групите на турнира. Може би е по-добре, че играем в София, а не на стадиона на Лудогорец, но ще видим каква ще е атмосферата.

Българският национал Иван Иванов не пристигна в София с групата на Базел, тъй като все още няма право да играе в Шампионската лига. Първият плейофен двубой между Лудогорец и Базел е в сряда от 21:45 ч. на на Националния стадион "Васил Левски".