Задълженията на дружеството към ЕНЕРГО ПРО са около 1 млн. и 500 хиляди лева

До 10-ти септември ЕНЕРГО ПРО няма да пристъпва към спиране на тока на помпените станции на ВиК-Добрич. В това увериха от енергоразпределителното дружество. От днес започна поетапното спиране на тока на част от съоръженията на ВиК-Добрич ,заради натрупани стари задължения за ток. 

 

Късно днес след обяд се проведоха поредните преговори между представители на ЕНЕРГО ПРО, ВиК-Добрич и областният управител на Добрич за намиране изход от ситуацията.

 

Задълженията на ВиК-Добрич към ЕНЕРГО ПРО са около 1 млн. и 500 хиляди лева, след като в последните 10 дни бяха изплатени още около 1 млн. и 50 лева стари задължения. След спиране  на тока на част от съоръженията на водното дружество, в сряда предстои да бъде дръпнат шалтера и на административната сграда на ВиК-Добрич.

 

„Това ще се отрази на дейността на цялото дружество, защото там са сървърите на инкасото и  диспечерския пункт, който управлява помпените станции”, каза инж. СТОЙКО СТОЙКОВ, зам.-управител на ВиК-Добрич.

 

От водното дружество продължават да настояват за разсрочване на задължения. 

 

Паралелно с проговорите в Добрич спешна среща за състоянието на водното дружество бе проведена и в Регионалното министерство между управителят на ВиК-Добрич и регионалният министър. До колко мерките ще доведат до положителна развръзка престои да видим в следващите дни. 

 

Репортер: Мария Добрева