Според лидера на ГЕРБ други хора определят политиката на правителството

Пламен Орешарски е кукла на конци и други хора определят политиката на правителството”. Това заяви за Агенция “Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на твърденията на Георги Първанов, че в момента управляват кръгове.

 

"Самият Борисов трябва да признае, че съжалява за подкрепата, която даде на Станишев на конгреса през миналата година. Тогава ми стана ясно, че има доста задкулисни игри и аз не искам да участвам в тях", каза президентът Първанов в студиото на „Здравей, България”. Според Борисов това е безспорна истина за цялата страна.

 

Орешарски е една кукла на конци. Съвсем други хора определят политиката на правителството. Това е много тесен кръг около Моника Йосифова и Станишев, както и част от ръководството на ДПС. Това са кръговете и неслучайно и Татяна Дончева го е говорила това преди години”, каза Бойко Борисов.

 

Комунистите са хора, които своите кусури или своите недостатъци, или своите пороци, се опитват да ги прехвърлят на другите хора и това е безспорно майсторство при тях”, заяви Борисов.

 

Напълно съм съгласен с Първанов в тази посока. В момента БСП изобщо няма моралното право, тя не е легитимна нито да прави смени, нито каквото и да било. Тя не е първа политическа сила”, заяви завърши лидерът на ГЕРБ.