„Назначиха един масажист", отвърна Лиляна Павлова от ГЕРБ

„Назначението на г-н Джейхан Ибрямов е по предложение на ръководството на ДПС. Това назначение е политическо.  Това заяви лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан, като така ДПС за първи път защити в аванс свое кадрово решение.

 

Във вторник Ибрямов бе назначен за заместник-министър на инвестиционното проектиране и това предизвика полемика в социалните мрежи.

 

Лидерът на ДПС отхвърли обвиненията, че новият им кадър в министерството няма никакъв опит в инвестиционното проектиране.

 

„Макар и млад човек има достатъчно солиден политически опит. В това число и като председател на младежкото ДПС. Но не само - той определени години беше изпълнителен директор на фондация Толерантност, в която членуват към днешна дата около 70 общини”, каза Местан. 

 

Именно контактите с местната власт щели да са в ресора на Ибрямов. Лидерът на ДПС добави, че според него в партийните назначения няма нищо лошо, тъй като правителството било политико-експертно. Опозицията обаче бе на друго мнение.

 

„Назначиха един масажист, един кинезитерапевт, ако така е модерно да се казва”, отвърна Лиляна Павлова от ГЕРБ.

 

От партията на Бойко Борисов на свой ред алармираха за уволнението на директора на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева. ГЕРБ зад отстраняването й стоят бизнес интереси, свързани със застрояването на българското Черноморие. 

 

Още от председателя на ДПС - Лютви Местан, утре сутрин, 19-и септември, в „Здравей, България”.