Транспортното министерство обяви промяна и в състава на Управителния съвет на РВД

Транспортният министър Данаил Папазов назначи Цветан Дилов за генерален директор на ДП "Ръководство въздушно движение", съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

Дилов е с 30-годишен стаж в РВД. Бил е ръководител полети, началник на Центъра за управление на полетите в София, ръководител направление "Управление на въздушното движение" в Централно управление на ДП РВД, а през 1996 г. е назначен за заместник-генерален директор по оперативната дейност в ДП РВД.

 

От 2001 г. до 2006 г. Цветан Дилов е генерален директор на предприятието, след което е назначен за директор на дирекция "Безопасност". От 2010 година е директор на Районния център за обслужване на въздушното движение – София.

 

Дилов е пълномощен представител на България в Управителния орган на Евроконтрол и участва в работни органи на международни организации като Международна организация за гражданска авиация (ИКАО) и НАТО.

 

Промени има и в състава на Управителния съвет на РВД, съобщават от Транспортното министерство. На мястото на Гео Георгиев е назначен нов член - Юджел Атилла.