Ремонтите по „Тракия” и „Хемус” ще бъдат приключени в срок

„От 2 месеца на лот 2 от магистрала “Марица”, между Димитровград и Харманли, се работи усилено. Срокът е февруари догодина. Строителството на първия лот от Оризово до Димитровград бе спряно заради археологически проучвания и предстои активизиране на работата. Следващото лято ще стигаме до Свиленград по цялата “Марица”, каза в интервю пред вестник „24 часа” председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков.

 

Инженер Чайков коментира и ремонтните дейности по виадуктите на магистралите „Тракия” и „Хемус”, като гарантира, че те ще бъдат приключени в срок. „В неделя лично инспектирах движението на магистралите, за да се уверя, че когато хората се прибират, няма да има напрежение, както предишната неделя. Въпроса на “Хемус” сме го решили. На “Тракия” оптимизираме организацията на движението, така че да изведем напълно тежкия трафик”, допълни шефа на АПИ.

 

Чайков сподели също така, че ако се запази сегашното държавно съфинансиране от 20% по ОП „Транспорт”, парите ще стигнат само за завършването на АМ „Струма”. „Публично-частното партньорство е естествената посока на развитие при търсенето на инвестиции. Дори и Световната банка ни съветва да търсим средства в тази посока. Очевидно е, че става дума за автомагистралите и скоростните пътища”, завърши той.