Лидерът на социалистите отвхърли твърденията, че около него има управленски кръг

Страхът сковава. Колкото е по-малко, толкова по-добре. Едно от реалните постижения на кабинета Орешарски е връщането към парламентарната демокрация в една парламентарна република”, заяви в студиото на "Актуално" по Нова Телевизия председателят на БСП Сергей Станишев.

 

Лидерът на социалистите допълни, че по времето на управлението на предходното правителство на ГЕРБ цялата система е била централизирана в ръцете на двама души – Бойко Борисов и Цветан Цветанов. По думите му те са били в състояние "да съсипят всеки живот с клевети, рекет, подслушвания. Парламентът беше превърнат в гумен печат, а премиерът не се явяваше там".

 

Станишев отвърна и на коментарите на своите политически опоненти, като отрече обвиненията за сходно поведение на управляващите днес и тези за същестуването на нов управленски кръг около него. „Държавата се управлява от правителството и министър-председателя, който се отчита пред парламента”, увери Станишев.

 

„Г-н Орешарски пое ангажимент да се отчита периодично. Всеки месец го прави. Представи програма, както с краткосрочни мерки, така и с перспективата напред”, посочи Сергей Станишев. По думите му това е ясно свидетелство за начина на управление на сегашното правителство.

 

Целия разговор със Сергей Станишев гледайте във видеото.