Положителната проба е била направена след мача с Малта

Президентът на Дисциплинарната комисия на ФИФА спря временно правата на български национален футболист, съобщава официалният сайт на Световната футболна централа. Причината е, че играчът е дал положителен допинг тест в световната квалификация срещу Малта (2:1). 

 

Йордан Минев от „Лудогорец” е със спрени права първоначално за 30 дни. Защитникът на националния отбор по футбол пристигна в сградата на БФС, придружаван от изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев на среща, на която ще бъдат препитани всички, засегнати в допинг скандала.

 

На влизане Минев каза пред журналисти, че никога не е слагал хапче в устата си и новината идва като гръм от ясно небе. Предполага се, че става въпрос за обезболяващ медикамент, поставен заради болки в кръста преди двубоя с Малта, завършил при резултат 2:1 за България. 

 

Анализът на „А“ пробата на българския национал е показала наличие на забранени вещества, които са включени в списъка на Световната антидопингова агенция. Решението, взето от председателя на Дисциплинарната комисия на ФИФА, е надлежно съобщено на Българския футболен съюз на 26 септември.

 

В същото време Борислав Михайлов заяви, че е категоричен, че няма да има последствия и санкции за националния отбор и няма риск да бъдат отнети спечелените три точки срещу Малта. Пресаташето на БФС Павел Колев съобщи, че малко по-късно от футболната ни централа ще излязат със становище по казуса.

 

В около 14:00 часа ФИФА премахна новината от сайта си, което поражда съмнения в грешна преценка на централата.