В България не обичат да се радват на успехите, но няма да наруша принципите си, каза боксьорът

Българите не обичаме да се радваме на нашите шампиони, а в България има много големи победители - Ивайло Маринов, Петър Лесов, Свилен Русинов. Това са само част от имената. Тук няма кой да оцени техните успехи”, каза претендентът за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев в специално интервю за ДикOFF. „Най-щастливия ден в живота ми, ще е когато ми се роди дете. Ще кажа със сигурност когато остарея малко повече. Но до момента се радвам на успехите си”, каза Пулев.

 

Той коментира и предложението, което получи от Германия да се състезава под неин флаг. „Няма да вдигам друго знаме през живота си. Затова пък ще се амбицирам още повече, ще ставам още по-добър. Само една държава ми предложи да играя под техен флаг  - Германия. Ако бях приел, моята кариера щеше да се промени коренно–щях да съм много по-популярен. Когато имаш такава държава зад себе си се променят много неща. Но щях да потъпкам себе си и да наруша всичките си принципи. Всичко, което представлява Кубрат Пулев. Никога не ми е минавало през ума да приема да играя за друга държава. Дори не съм се замислял. Просто не съм алчен. Алчността е един от най-тежките пороци”, добави Кубрат.

 

Като нямаш вътрешно удовлетворение – нямаш нищо. Не е въпрос на пари или власт. Много богати хора не са щастливи и няма да бъдат. Аз съм щастлив, защото съм здрав и свободен. И Андреа също ме прави щастлив”, заяви боксьорът.

 

Той коментира и възможността в скоро време да мине под венчилото със своята половинка. „Сватбата не е важна или решаваща. Тя е хубаво и свято нещо, но донякъде и пречи – като подпишете нещата стават различни. По-важно е да се разбираме. В началото ни разделяха, сега пък ни сватосват. Не сме определяли дата, не е сериозно в момента да мисля за сватба, защото ми предстои мач за световната титла”, каза Кобрата.  

 

Много пъти са казвали, че нямам шанс срещу Кличко, но са казвали същото и за предишните ми конкуренти – и сбъркаха. Аз мисля, че съм по-добрия. Със сигурност ще има мач за титлата, в който ще участвам аз. Или ще играя срещу Кличко, или срещу Поветкин, или ако Кличко се откаже от титлата – ще играя мач срещу определен от Федерацията претендент”, поясни претендентът за световната титла.

 

Кубрат сподели и причината неговият брат Тервел да влезе в къщата на VIP Brother. „Първоначално той отказа да влезе, но пет дни по-късно си счупи ръката. Той прецени, че няма как да вземе участие в световното първенство. Затова реши да влезе в предаването”, завърши състезателят.

 

Цялото интервю с Кубрат Пулев гледайте във видеото.