Четиримата нападатели са задържани в ареста за три денонощия

25-годишна жена от село Тимарево, Шуменско е била пребита от четирима мъже. Те работят за фирма за кредити. Причина за агресията им е, че семейството на жената закъсняло с вноските по заем. Общата сума на кредита е 500 лева.


Вчера сутринта четиримата мъже нахлули в дома на Нурджихан и Мюзекяр и настояли да им бъдат изплатени 104 лв. по взетия кредит. Семейството не разполагало със сумата и мъжете насила избутали дъщеря им Себял в кола и потеглили. Спрели извън селото и започнали да я бият. После изоставили пребитата жена в полето и си заминали.


Сибял е самотна майка и живее с родителите си в крайна бедност, а теглените заеми от различни фирми съвсем влошили ситуацията. Последният взели през март и им трябвал за да погасят друг кредит. Шестчленното семейство живее с пенсията на бабата и детските добавки за трите деца.


Четиримата нападатели са задържани в ареста за три денонощия. От прокуратурата ще искат постоянна мярка за неотклонение.


Собственикът на кредитната къща Светлозар Стоянов отказа да разговаря с мотив, че все още не е запознат с подробностите. Категоричен обаче беше, че служителите му едва ли са виновни, а са натопени тенденциозно от полицията.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Лилия Вълкова