Президентът направи в Котел отчет на инициативата

Медикаменти, терапия и медицинска апаратура е осигурила за лечението на деца „Българската Коледа”. През тази година кампанията е помогнала на 485 българчета, отчете в Котел президентът Росен Плевнелиев. Събраните средства за 2012 - 2013 година са в размер на 2 075 500 лева.

 

Отчетът на последното издание на най-голямата благотворителна инициатива у нас президентът Росен Плевнелиев направи в детското отделение на специализираната болница за рехабилитация в гр. Котел.  

 

„Изключително съм удовлетворен от факта, че от своето създаване, „Българската Коледа” и специално кампания 2012 -2013 г. успя да осигури подкрепа и за лечението и рехабилитацията на рекорден брой деца – а именно 485”, заяви държавният глава.

 

От десетата кампания, която беше с акцент върху рехабилитацията на деца с неврологични заболявания, само болницата в Котел получи осем високотехнологични апарата. Детското отделение се сдоби  и с един от петте уникални за България уреди за локомоторна терапия.

 

„Закупени бяха и други 38 вида високотехнологични апарата за 10 рехабилитационни центрове в цялата страна. По този начин бе реализирана и основната цел на „Българската Коледа”, кампания 2012-1013 - активната ежедневна високоспециализирана и високотехнологична рехабилитация да стане реално достъпна в цялата страна”, добави президентът.  

 

С дарения от „Българската Коледа“ са купени два апарата за рехабилитация на тазовото дъно и един за инвазивна уродинамика за болниците Проф. Ив. Митев“ и „Пирогов“.

 

Пожелавам си повече хора да се запалят от примера на „Българската Коледа”, един проект с дълбок смисъл, един проект който дава път и умножава доброто, един проект, който показва благородството и човещината на българина”, каза още Росен Плевнелиев.

 

Повече за резултатите от инициативата ще научите от видеото.

 

Репортер: Йовка Драганова