Тя отхвърли обвиненията, че е нарушила правилника на Народното събрание

„Парламентарната група на ГЕРБ внесе искане за освобождаване на зам.-председателя на парламента Мая Манолова”. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Главчев, информира БГНЕС.


Според опозицията Мая Манолова системно нарушавала правилника на Народното събрание и системно не давала думата за изказване на представители на тяхната парламентарна група.


„Всеки ден се нарушават процедура след процедура”, обясни Главчев.


„Не мисля, че ГЕРБ имат основание. Бях прекалено толерантна много дълго време, но сега приемаме бюджета на държавата за следващата година и това трябва да стане в нормални срокове. Вече трети ден вместо да приемаме текстове от новия бюджет се занимаваме с процедури, повтаряне на едно и също 10 пъти и това не може да продължава повече така”, коментира Мая Манолова в своя защита.


Тя отхвърли обвиненията, че е нарушила правилника на Народното събрание. „Изхождах от това, че когато си в опозиция трябва да имаш възможността да кажеш по същество какво мислиш, но тук няма дебат по същество, има повтаряне на едни и същи неща и опити да се тупа топката с процедурни и други несъществени въпроси”, допълни още Манолова.