Авторът заделял за подаръци на политици

Ново скандално тефтерче с имена на политици, митничари и данъчни, беше получено в редакциите на медиите. Този път се твърди, че то е на Кирил Рашков – Цар Киро. Все още обаче никой не се е ангажирал с коментар дали това тефтерче е автентично.

 

От написаното в тефтера става ясно, че авторът е отделял пари за фалшиви етикети за алкохол, подаръци и даване на различни суми пари на хора, близки до митниците, полицията и политиката.

 

Записките в тефтерчето са водени между март и юни 2009 година. Сред често споменаваните имена е и това на сегашния заместник-министър на земеделието Явор Гечев.

 

Новопоявилият се тефтер със скандални записи първо е постъпил в ДАНС, а след това е бил предаден в ГДБОП по времето на скандала в Катуница. Това разкри пред журналисти в Народното събрание вътрешният министър Цветлин Йовчев.

 

Вицепремиерът добави, че в момента тече проверка за това дали са предприети действия след получаването на бележника. Той коментира, че ако по такъв сигнал не е работено, ще останат сериозни съмнения, че с бездействие някой е прикрил престъпление.