Още един демонстрант получи огнестрелна рана в центъра на Киев

Губернаторът на област Лвов, Западна Украйна, Олег Сало подаде оставка под натиска на хиляди протестиращи, които нахлуха в офиса му. Протестиращите се бяха събрали пред областната администрация в града, смятан за столица на западната част на страната, в която мнозинството граждани подкрепят протестите в Киев. Те успяха да преодолеят охраната, проникнаха в сградата и отказаха да пуснат Сало да си отиде, докато не подаде оставка, информира Франс прес.

Олег Сало подписа документ, в който иска да бъде освободен от длъжността си, и го връчи на протестиращите. Подобни действия бяха предприети и срещу губернатори в други области на страната, информира още агенцията.


В същото време още един демонстрант получи огнестрелна рана в центъра на Киев. В момента той е в критическо състояние в киевска болница, съобщава Обозреватель, цитиран от агенция „Фокус”. При операцията на ранения от тялото му е изваден метален куршум.


„Това свидетелства, че е използвано огнестрелно оръжие”, заяви ръководителят на медицинската служба на киевския Площад на Независимостта, Олег Мусий.


По негови данни по време на протестите са починали 5-ма демонстранти, четирима от тях са били убити.