Поне в близките месеци и години Русия ще диктува парада, заяви журналистът от Нова

Обстановката в Киев продължава да е напрегната. Протестиращите остават на централния площад в очакване на решението на украинския парламент за амнистия на задържаните активисти. Това е ключово изискване от протестите след оставката на премиера и цялото му правителство.

 

Изобщо не сме близо до разрешаването на този конфликт”, смята Николай Дойнов, който тази вечер се завърна от Киев.

 

Като първи мотив за това, той изтъкна, че все още няма решение дали ще има амнистия.

 

„Държавата е съгласна да освобождава задържани само ако опозицията накара хората да освободят площадите и административните сгради”, обясни журналистът. Това обаче би станало трудно, тъй като има вси повече екстремистки настроените групи, които не се подчиняват на никого.

 

Тъй като протестите започнаха, след като президентът Виктор Янукович спря подписването на договора за интеграция с ЕС, Николай Дойнов припомни, че протестиращите имат още искания.

 

Хората искат моментално сваляне на президента, нови президентски избори, нови парламентарни и връщане на старата конституция”, обясни Дойнов.

 

Той припомни думите на руския премиер Дмитрий Медведев, който днес заяви, че дори и при занижените цени на газ, Украйна няма възможност да си плаща.

 

Поне в близките месеци и години Русия ще диктува парада”, заяви Дойнов.

 

Повече по темата гледайте във видеото!