Папата бързо осъзна грешката си и се поправи

Папа Франциск каза по погрешка нецензурна дума на италиански по време на проповед. Това се случи по време на неделната благословия от Ватикана. Думите, които той използва, са caso и cazzo, втората от които означава „ма*ната му”. Папата бързо осъзна грешката си и се поправи, информира БГНЕС.


В проповедта си главата на Римокатолическата църква призова за мирно решение на кризата в Украйна.


„Това е моето желание, всички части на страната да се стремят да преодолеят недоразуменията и да изградят заедно бъдещето на нацията. Отправям прочувствен апел към международната общност да подкрепи всяка инициатива в името на диалога и хармонията. Сърце, изпълнено с копнеж за притежание, е празно за Бога”, каза той.


„Затова Исус много пъти критикува богатите, защото рискът те да потърсят сигурност в богатството на този свят е голям. В този… ма*ната му, в този случай божието провидение се изразява като жест на солидарност”, поправи се папа Франциск.


В интернет случаят получи хиляди коментари с тълкувания, че е често срещана грешка, правена от испаноговорящите. Според други тези му думи показват за пореден път, че той е „човек от народа”.


От Ватикана няма официален коментар за изречените думи.