Напрежението ескалира на няколко пъти на трибуните на стадион „Васил Левски”

Сблъсъци между полиция и фенове преди и по време на футболното дерби между Левски и ЦСКА. Десетки са задържани. Срещата приключи преди по-малко от час при засилени мерки за сигурност на стадион „Васил Левски”.


Напрежението ескалира на няколко пъти на трибуните на стадион „Васил Левски” по време на самата среща. Феновете започнаха да чупят седалки и да замерят с тях и с други предмети полицаите, а униформените – отвърнаха като извадиха палки. Заради това поведение на запалянковците в сектор Г беше изпратена допълнителна полицейска сила.


Два по-сериозни инцидента имаше и преди мача. До сблъсъци между феновете на двата отбора се стигна още сутринта в заведение в Студентски град – но без пострадали и задържани.


По-късно автобус с фенове от Велико Търново, пътуващи за дербито, е бил експортиран до 8-мо РПУ в столицата – след като на бензиностанция на магистрала „Хемус” запалянковците са нападнали водач на автобус с разградска регистрация и са нанесли материални щети върху превозното средство.


Иначе - през целия ден тук имаше засилено полицейско присъствие. За да не се стига до сблъсъци униформените оформиха буфери между привържениците на сините и червените. По-рано шествията на „Левски” и ЦСКА преминаха по улиците на София, под наблюденията на униформените. Запалянковците бяха проверявани за алкохол и опасни предмети.


Феновете преминаха двойна проверка – непосредствено преди стадиона и на самия вход. Движението около стадиона също беше блокирано за няколко часа.