Те се заканиха да стигнат и до София до седмица, ако проблемите им не бъдат решени

Производителите на тютюн излизат отново на протест. Тази сутрин в свиленградското село Мустрак, където има най-много неизкупена реколта, се събраха близо 100 производители. Те са категорични, че в близките дни ще пренесат недоволството си към столицата. Към тях щели да се присъединят и футболни агитки
 
След началото на протеста в село Мустрак, тютюнопроизводителите взеха спонтанно решението да блокират магистрала „Марица”. Малко след 9 часа те пристигнаха на магистралата и предприеха действия по спиране на движението. Не е известно колко време ще продължи блокадата. 
 
Недоволството на производителите е провокирано от ниската цена, на която е изкупена голяма част от продукцията им тази година и заради залежаващия по складовете тютюн
 
Припомняме ви, че в началото на протеста в с. Мустрак производителите се заканиха да стигнат и до София до седмица, ако проблемите им не бъдат решени. 
 
Нова ТВ ще продължи да следи какво ще се случи оттук нататък и как ще продължат протестните действия на тютюнопроизводителите. 
 
Повече информация за блокадата на АМ „Марица” очаквайте в обедната емисия на Новините на Нова в 13 часа. 
 
Репортер: Димитър Иванов