Окончателните кандидати за европейски депутати ще бъда определени от централата на ДПС до 20 април

Най-голямата регионална структура на ДПС - тази в Кърджали, номинира Делян Пеевски за евродепутат. Той е събрал най-много предложения от общинските структури в областта. Общо 11 имена попадат в списъка, предложен от ДПС – Кърджали за кандидати за евродепутати.


Само след месец културните афиши ще бъдат заменени от предизборна агитация. В ДПС Кърджали най-много номинации е събрал Делян Пеевски.


Пеевски е предложен от няколко общински структури и от младежкото ДПС. А мотивите от партията обясняват с компетентността му.


„Личността, която е номинирана и която ще ни представлява трябва да познава какви са функциите на европейските институции, да има ценза, а г-н Пеевски има ценза, владее свободно един от чуждите езици, да познава либералната идеология”, обяснява Байрам Байрам - областен председател на Младежкото ДПС – Кърджали.


Въпреки че именно изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС миналата година предизвика вълна от недоволство, в ДПС - Кърджали нямат притеснения от избора си.


„Делян Пеевски е успявал винаги да представлява нашата партия на високо ниво. Считам, че всичките спекулации, които се правят с неговото име, са неудачни. Резултатът идва от някои псевдополитици. Резултат от деформацията на българската политика”, твърди Байрам Байрам - областен председател на Младежко ДПС – Кърджали.


Хората в родопския град обаче не се вълнуват от предстоящите избори. Единици са тези, които одобряват номинациите на ДПС.


Окончателните кандидати за европейски депутати ще бъда определени от централата на ДПС до 20 април.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Димитър Иванов