"Дори и да бяхме отпаднали, пак щях да съм горд с играчите", заяви мениджърът на Челси

Жозе Моуриньо стана първият треньор в историята на Шампионската лига, който е стигнал 8 пъти до полуфинал. Това стана след победата на Челси с 2:0 срещу Пари Сен Жермен снощи. Лондончани стигнаха последните 4 с общ резултат 3:3 и гол на чужд терен.

 

С това Моуриньо изпревари сър Алекс Фъргюсън, който има 7 полуфинала в кариерата си. Специалния стигна д тук с Порто (2004), Челси (2004, 2007), Интер (2010), Реал Мадрид (2011, 2012, 2013) и сега отново с Челси. От осемте полуфинала обаче Моуриньо е играл на финала само 2 пъти - с Порто през 2004 и Интер през 2010, като и двата пъти спечели купата.

 

"Играчите следваха плана ми, както и нашата амбиция. Много съм щастлив от резултата, наистина. И в крайна сметка мога да кажа, че ние имахме късмет, защото постигнахме този резултат за който се борехме", заяви Моуриньо.

 

"Ако пък по някаква причина ние не бяхме вкарали втори гол или ако те ни бяха вкарали в последната минута, тогава пак щях да се гордея много с момчетата", казва още той.

 

"Това е една много добра победа, но честно казано класиране на 1/2-финал за Шампионската лига не е нещо необикновено за мен и за клуба. Направихме всичко възможно, за да можем по-рано да вкараме нужните голове, но това не се случи. Парижани действаха на контраатака и ни затрудниха доста. Начинът, по който те играха в сравнение с Париж, бе напълно различен. Много се радвам за Демба, защото той е добър нападател и съотборник. Особено щастлив съм, че той вкара гол. На 1/2-финалите всичко може да се случи. Чакат ни само големи отбори. Няма значение обаче срещу кого ще се изправим, ние имаме много силен дух", завърши Моуриньо.