Медиците олучават възможност да се развиват и работят на краткосрочни договори на Острова

Българският лекар е много добре посрещан във Великобритания и оценката за нашите медици е много висока на Острова, заяви собственикът на консултантска агенция Биляна Баркър, предава БГНЕС.

 

Баркър, която отскоро се е заела с мисията да помага на родните медици да си намерят работа в Обединеното кралство, подчерта, че се стреми да запознае британското здравеопазване с българския медицински талант. За целта екипът й помага на медиците да се регистрират в Британския медицински съвет, както и да се подготвят за високите изисквания на медицинския пазар в Обединеното кралство.

 

В същото време Баркър използва навлизащият "уикенд туризъм". Така лекарите и медицинските сестри получават възможност да се развиват и работят на краткосрочни договори, но не им се налага непременно да напускат България.

 

"Българският медик може да отиде за седмица, месец или по време на отпуската си, а освен това чрез модела на краткосрочни договори се покрива липсата на достатъчно лекари на Острова. Така нашите лекари могат да работят на постоянен трудов договор в България, а през отпуската да направят няколко смени в британска болница", обясни Баркър.

 

Тя допълва, че това е добра формула за медиците да научат повече за здравеопазването в Обединеното кралство, да обменят опит и да разширят знанията по специалността си. Така те печелят и добри пари, с които имат възможност да поддържат достоен жизнен стандарт, без да напускат окончателно България.