Това е едно от най-големите състезания, което ще се проведе в България, посочи Таков

Главният треньор на националните отбори по бокс Михаил Таков очаква българите да спечелят медали от предстоящото Световно първенство за младежи и квалификация за Младежките олимпийски игри в Нанджинг, предаде БГНЕС. Турнирът ще се проведе от 14 до 24 април в зала „Арена Армеец” в София.
 

„Подготовката започна с Борислав Бояджиев на тренировъчния лагер на Белмекен, където са поставени доста добри основи, мина през различни участия в турнири от вътрешния и международния календар и завърши с лагер преди самото Световно, по време на което проведохме много спаринг срещи с гостуващите ни отбори”, обясни Таков. По думите му българските състезатели са провели съвместни тренировки с боксьори от Тайван, Турция, Алжир, Азербайджан, Германия и САЩ.

 

Треньорът на националите отбеляза, че предстоящото първенство се очертава да бъде силно. „Това е едно от най-големите състезания, което ще се проведе в България изобщо, а и по брой на боксьорите на световно досега – също”, каза Михаил Таков. „Тъй като ще имаме квалификация и в три категории при девойките - ще имаме още повече състезатели”.