Валенсия преодоля пасив от три попадения, за да се класира за полуфиналите в Лига Европа

Валенсия преодоля пасив от три попадения, за да се класира за полуфиналите в Лига Европа. Испанският тим, който в предходната фаза отстрани българския шампион Лудогорец, надделя над Базел с 5:0 след продължения и вече е сред последните четири тима в надпреварата.

 

За първи път в историята на Лига Европа отбор, загубил първата среща с 0:3, продължава напред, а до 38-мата минута това съвсем не изглеждаше възможно, тъй като голови положения и пред двете врати липсваха. Тогава обаче Жоао Перейра намери Алкасер, който получи достатъчно пространство в наказателното поле, за да открие резултата. До края на първата част авансът на „прилепите” бе удвоен, след като Едуардо Варгас се разписа с глава след корнер. Опълчението на швейцарците след почивката издържа до 70-ата минута, когато Алкасер отново бе точен с топовен изстрел от границата на наказателното поле.

 

В края на първите допълнителни 15 минути гостите останаха с девет души на терена, след като подследователно червени картони получиха Марсело Диас и Гастон Сауро. Численото превъзходство на испанците бе материализирано на два пъти във вторите 15 минути. Първо Алкасер оформи хеттрика си с удар отблизо, а малко по-късно Хуан Бернат също се разписа, останал сам срещу Ян Зомер.