До 6 май ще има по две ленти за движение в посока София-Пловдив

Промени в организацията на движението през почивните дни. До 6 май ще има по две ленти за движение в посока София-Пловдив при виадуктите на 67-ми километър от автомагистрала "Тракия“ и при „Бебреш“ – на 30-ти км от магистрала "Хемус“ в посока София-Варна. 

 

От 11.00 ч. на 5 май при 67-ми км от магистрала "Тракия“ ще бъде възстановена организацията на движението, която е в сила от стартирането на ремонта на съоръжението през миналата година. Ще има по една лента за движение в посока София-Пловдив и Пловдив-София. 

 

От 11.00 ч. на 5 май до 13.00 ч. на 7 май ще има две ленти за движение в посока Варна-София и една в посока София-Варна. Движението на тежкотоварните моторни превозни средства в района на виадукта остава поради липсата на близка алтернатива за пренасочване на трафика. 

 

По преценка на "Пътна полиция“ той може да бъде пренасочен и спрян на подходящи места по пътя Долни Богров-Горни Богров-Яна. Продължава интензивното движение по пътя София-Кулата. 

 

Затова за улеснение на трафика и повишаване на безопасността остават полицейските патрули в конфликтните участъци, за да се ограничат неправилните маневри и изпреварванията, които застрашават живота и здравето на пътниците.