Според Иван Стамболов конкурсът е компроментиран

„Евровизия”, отдавна загуби своето музикално значение. Откакто в нея участват и страните от Източна Европа, първоначално тя се превърна в патриотична битка, а сега е конкурс, който символизира толерантност”, каза в „Здравей, България” Капка Тодорова, кореспондент на вестник „24 часа” в Германия.

 

На въпрос очаквала ли е Кончита Вурст, която е тазгодишната победителка в конкурса, да се превърне в разменна монета в спора между Европейския съюз, Запада и Русия тя отговори, че това много я е изненадало. „Реакцията беше изключително остра и бурна. Не смятам, че самата Кончита Вурст е пресметнала точно тази реакция”, добави журналистката.

 

Кончита Вурст влезе в политиката, но това се прави за пред хората. Проблемът е, че се използва противопоставянето на тази прекалила със себе си толерантност, която на моменти се превръща в тормоз и диктатура от страна на малцинства над мнозинства”, заяви Иван Стамболов – Сула от сайта „Петте кьошета”.

 

По думите му „Евровизия” се е превърнала в един компроментиран конкурс, в който тази година са отказали да участват 10 държави, вероятно поради липсата на интерес. „Евровизия” не е нито Европейският съюз, нито Европейската комисия”, допълни още той.

 

„Нито песента на Кончита, нито конкурса ми харесват. Хората са го избрали, защото останалите песни също са посредствени”, каза от своя страна Теодор Михайлов от „Протестна мрежа”. Според него конкурсът вече не е това, което е бил. 

 

Целия дебат по въпроса може да гледате във видеото.