С една стая се раздели и групата на „Атака”

С две запечатани депутатски стаи и намеци за подхвърлени доказателства започна иначе почивният парламентарен ден. 

 

Михаил Миков отне по една стая на ГЕРБ и „Атака”, за да „оптимизира малкото пространство в парламента”. 

 

Като местопрестъпление изглежда стаята, в която обича да стои председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. На вратата са сложени лепенки, а ключалката, твърдят от партията, е сменена.

 

Вътре наистина има документи, които са за вота. Документи на Борисов. Може нещо да е подхвърлено”, коментира депутатът Димитър Главчев. 

 

И ще ми вземат кафеварката. Този Мишо Миков като идва сутрин, махмурлукът го мъчи тежко. Виждате как се гърчи горе на трибуната. Само да не ми вземат кафеварката за турско кафе, защото те са такива айдуци, че вече за нея ще се разправяме”, заяви Бойко Борисов.

 

Не виждам защо хора, които не идват на работа, имат нужда от самостоятелни стаи”, коментира зам.-председателят на парламента Мая Манолова. 

 

С лепенки осъмна и стая, която до скоро беше във владенията на „Атака”. Те обаче подминаха това мълчаливо, защото я освободили още преди месец, след като получили предупреждение. Същото, което все пак стигнало и до ГЕРБ и то още преди два месеца.

 

Депутатите обаче си стояли там, защото нямало краен срок да напуснат. И днес, въпреки предупреждението, се изненадали. 

 

От другата страна отричат да са сменили ключалката. В стаята не било влизано, а въпреки „тенденцията за увеличаване броя” на депутатите-отцепници, засега не се планирало точно те да бъдат настанени там.