Няма да липсват и превалявания, но вече по-слаби и главно в източните и планинските райони

В последния ден на месеца ни очакват облаци и по-ниски температури. През по-голямата част от деня ще бъде мрачно и хладно, а в дунавската равнина и доста ветровито. Няма да липсват и превалявания, но вече по-слаби и главно в източните и планинските райони. Почти без валежи ще бъде в Западна България, където и слънцето ще се показва.

 

Сутринта термометрите показват между 10 и 15 градуса. През деня се очакват максимални от 15 до 20 градуса, в Сандански и Петрич до 21-22. Стойности с 3-4 градуса по-ниски от обичайните за края на май.

 

Край морето ще бъде предимно облачно и ветровито. И тук често ще превалява дъжд, по- съществено по северното крайбрежие. Температурата на въздуха ще достига 19-20 градуса, а морската вода е между 18 и 21. Вълнението ще остане слабо.

 

Планините няма да предлагат подходящи условия за туризъм. Ще бъде облачно и мъгливо с чести валежи от дъжд, а над 2300 метра от сняг. С умерен и силен северозападен вятър ще навлиза студен въздух и температурите ще продължат да се понижават. Максималните по върховете ще са от 1 до 8 градуса.

 

Утре ще остане предимно облачно и хладно с валежи в източните и планинските райони. В понеделник и вторник преваляванията ще са слаби и главно в следобедните часове. Преди обед ще има повече слънце и ще се затопли. В сряда и четвъртък поредният циклон ще донесе нова порция дъждове и гръмотевични бури в цялата страна. Температурите слабо ще се понижат.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg