Бундестимът не показа милост на старта на Монидала

Германия започна по впечатляващ начин участието си на Мондиала в Бразилия. В дербито от група "G" Бундестимът разгроми с 4:0 Португалия и демонстрира отлична форма. 

Още по темата

 
След пропуск на празна врата на Сами Кедира, резултатът бе открит с гол от дузпа на Томас Мюлер в 12-та минута. Наказателният удар бе отсъден за задържане на Жоао Перейра срещу Марио Гьотце. След попадението тимът на Йоаким Льов продължи да доминира и в 32-та минута Мат Хумелс се разписа с мощен удар с глава след изпълнение на ъглов удар. 
 
Малко след това интригата в мача бе намалена до минимум. Поредна необмислена постъпка на Пепе даде повод на сръбския съдия Милорад Мажич да покаже директен червен картон на бранителя. Секунди преди почивката грешка на друг защитник - Бруно Алвеш, даде възможност на Томас Мюлер да отбележи отново - 3:0.
 
През второто полувртеме нападателят на Байерн Мюнхен оформи своя хеттрик с ново попадение и така Германия записа страхотен успех срещу считания за основен съперник за едно от първите две места в групата Португалия. Цял мач за иберийците игра звездата на отбора Кристиано Роналдо.