Средствата са над 660 хиляди от SMS-и и над 168 хиляди по банковата сметка

Поне 250 семейства остават без дом след стихията във Варна, Добрич и Велико Търново. Днес за първи път заседава Общественият съвет, който ще следи за изразходването на средствата. Те са над 660 хиляди от SMS-и и над 168 хиляди по банковамата сметка на кампанията. 

Още по темата

 

Над 800 са пострадалите от наводненията семейства. 450 от тях са в Добрич, а останалите във Варна и в района на Велико Търново. Най-важното е да се осигури покрив за тях

 

"За онези, за които не може да бъде подсигурено общинско жилище, ще направим търг, с който възнамеряваме да купим оборудвани фургони”, обясни говорителят на Обществения съвет Деница Сачева. 

 

Приоритетно в тях ще се настаняват хора, които са имали законни постройки. Предстои да се координира работата с общините за намиране на терени за тези фургони.

 

До момента за покриване на най-неотложните нужди, като отводняване, почистване и дезинфекция, са похарчени 28 хиляди лева от кампанията. Закупените кофи, лопати, колички, светлоотразителни жилетки - всичко ще остане в полза на съответните общини, за да се ползва и занапред.