И тази седмица Самир Сами ще пътува до засегнатите райони

„Не съм предполагал, че толкова много хора носят духа на Левски – готови да помогнат, с чиста съвет, без да искат имената им да са оповестени”, заяви доброволецът Самир Сами, който със своя бус прекоси България, за да събере помощи за пострадалите от наводненията във Варна, Добрич и не само. 
 
„Тези, които имаха най-малко – те даваха”, допълни репортерът на „Събуди се” Мария Милкова, която придружи Самир по време на неговия път.
 
„Законът на човечеството е солидарността.  За да се оцелее, трябва да се помага. Никой не е застраховал живота си, всеки може да изпадне в такава беда”, обясни Мохамад, който беше доброволците, пристигнали на лични разноски във варненския квартал „Аспарухово”, за да помогне на местните.
 
„Държавата отново стоеше отстрани и политицте се караха. През това време народът свърши тяхната работа”, коментира председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.
 
„През нощта по време на проливния дъжд аз не видях да се случват спасителни дейности. Едва в 10 ч. на другия ден, когато дъждът спря, 50 души излязоха и веднага започна промяната”, уточни репортерът на „Господари на ефира” Боби Касиков.
 
Припомняме ви, че и тази седмица Самир Сами ще пътува до засегнатите райони. Този път той ще мине по трасето Пловдив - Стара Загора - Бургас. Преди всичко хората се нуждаят от дезинфектанти и одеала.