ГЕРБ продължават да бойкотират заседанията, а парите за здраве остават под въпрос

Пълен парламент - празна пленарна зала. Такава отново бе картината в Народното събрание. ГЕРБ продължават да бойкотират заседанията, а парите за здраве остават под въпрос. 

 

Извиването на ръце по коридорите продължава без изглед някой да падне по гръб. Така парите за Здравната каса остават блокирани и няма как 225 милиона да се прехвърлят без кворум.

 

В понеделник, по покана отново на ДПС, на нов глас политиците ще търсят път едни към други, за да си стиснат ръцете - дни преди очакваната и обещана оставка на правителството, за която днес им се наложи да се изясняват. 

 

"Аз съм изумен от опитите да се нагнетява неяснота по един толкова ясен въпрос. Може би някой има нужда да играе ролята на този, който е предизвикал края на кабинета „Орешарски”, коментира Лютви Местан.

 

С поведението си през последните дни и премиерското си рамо за номинацията на Кристалина Георгиева, Пламен Орешарски се оказа, че си спечели симпатиите на опонента си Бойко Борисов. 

 

"Ако Орешарски се беше държал така една година, сега можеше и да е кандидат за служебното правителство, а и за нашето правителство”, заяви Борисов.