Тя беше депозирана в деловодството на НС в сряда малко преди 18 часа

Още по темата

Народните представители гласуваха оставката на кабинета "Орешарски" след 3-часови дебати. Със 180 гласа "за", 8 "против" и 8 "въздържали се" те приеха подадената оставка.

 

Тя беше депозирана в деловодството на парламента малко преди 18 часа в сряда, като е била изпратена по куриер. Оставката дойде точно 421 дни след встъпването на кабинета в длъжност. 

 

Подаването на оставката съвпадна с годишнината от „нощта на белия автобус”. На 23-ти юли миналата година се стигна до кървави сблъсъци между протестиращи и полиция пред парламента, след като напрежението бе провокирано от решение на МВР народните представители да бъдат изведени с автобус от парламента.

 

Любопитните моменти от днешното заседание - депутат от ГЕРБ се закле малко преди оствката на кабинета да бъде гласувана. Цонка Иванова ще бъде народен представител до 5 август. Тя  идва на мястото на Георги Еленков, който реши да остане председател на Общинския съвет в Свиленград.

 

И още - днес правосъдният министър Зинаида Златанова празнува рожден ден, а бившият транспортен министър от правителството на Бойко Борисов - Ивайло Московски, е станал баща. 

 

Обобщение на дебатите преди оставката, както и коментарите след гласуването й, можете да гледате във видеото. 

 

Репортери: Марина Стоименова, Калина Влайкова