Членове на Националния съвет обявиха, че напускат партията заради подменен устав

 „България без цензура” е пред разпад. Членове на Националния съвет обявиха, че напускат партията. Те се оплакаха, че уставът на ББЦ бил подменен незаконно, а някои са получавали заплахи. 

 

В същото време се появиха нови попълнения в партията на Николай Бареков. Депутатът от „Атака” Димитър Аврамов обяви, че става част от „България без цензура”.

Още по темата

 

Шестима от хората на Бареков се обърнаха срещу него. Разказват, че идеите, които са подкперили само преди няколко месеца, днес са тотално подменени. Подменен бил и уставът на партията. На конгрес делегатите приели един документ, а после разбрали, че в съда за регистрация е внесен друг.  

 

„Това по нашите закони е престъпление. Не съм съгласна и не мога да приема, че човек, който говори за нов морал в политиката, за операция „чисти ръце”, за новите хора в политиката - разберете уставът е конституцията”, заяви Савина Дамова от ББЦ-Пловдив. 

 

Тя си позволила да критикува публично и скоро била навестена от ММА бойци, част от редиците на партията. Те я призовали да си подаде оставката доброволно, в противен случай щяло „да ѝ се случи случка”.

 

От партията отрекоха да е имало както подмяна, така и заплахи

 

„Това е абсолютно несериозно и не бих искал дори да го коментирам. Има си органи, които могат да проверят, да изяснят тези неща”, заяви Светлин Танчев, зам.-председател на „България без цензура”.

 

Според отцепниците партията става все по-авторитарна, а подмененият устав дава право на председателя еднолично да избира кой да оглави областните структури по места. 

 

„Тази партия е в тотален разпад и както беше създадена бързичко, така и ще си отиде. Тук се получи една огромна подмяна на това, което тръгнахме да правим и за което говореше Бареков в началото. Явно амплоато му трябва да е не само в журналистиката и в политиката, може да се реализира и някъде в артистичните предавания”, заяви Красимир Манов. 

 

Запитан дали „България без цензура” е пред разпад, Явор Недев заяви, че няма такова нещо. 

 

„Това е гигантска манипулация, най-вероятно е платена”, допълни той.

 

Въпросът за това откъде идват парите в партията и имат ли нещо общо с Делян Пеевски и Цветан Василев остана без отговор.